Sighisoara – comoara din centrul Romaniei

Sighisoara este un oras ce ocupa o pozitie centrala in cadrul Romaniei. Mai exact, este situat in judetul Mures, Transilvania. Cu o populatie de aproximativ 26000 de locuitori, orasul Sighisoara nu se regaseste printre marile orase ale tarii noastre, insa datorita istoriei sale bogate si a atractiilor turistice aflate in aceasta zona, fac din Sighisoara unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Romaniei.

Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1280. De-a lungul timpului, orasul a fost numit Castrum Sex, Schespurch (denumire germana), iar actuala denumire, Sighisoara o are din anul 1435.

Am aflat de pe Cazare10.ro ca in orasul Sighisoara exista numeroase atractii turistice, dintre care amintim: o copie a Statuii Lupoaicei ce reprezinta simbolul latinitatii poporului roman; festivalul medieval ce are loc in fiecare an, la sfarsitul lunii iulie; festivalul de blues ce are loc in luna februarie; festivalul de film din luna iunie; festivalul de fanfara din luna septembrie; Alte obiective turisticce ale acestui oras medieval sunt: Turnul Tabacarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cositoarelor, Turnul Fierarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Aurarilor, Scoala din Deal, Scara Scolarilor, Biserica Manastirii, Piata Centrala, Piata Boema, Casa Venetiana, Biserica Leprosilor, Casa Vlad Dracul, Turnul cu ceas, Monumentul La Chip, Turnul Cizmarilor, Catedrala Ortodoxa, Casa de pe stanca, Biserica din Deal, Biserica Romano – Catolica si multe altele.

In locul unde se afla astazi orasul Sighisoara, s-au descoperit urme ale existentei unei cetati dacice, Sandova. Aceste urme ne arata faptul ca aceasta cetate a existat inca din secolul 3, inaintea erei noastre. In secolul 1 inaintea erei noastre, romanii au construit o alta cetate peste aceasta. De-a lungul anilor ce au trecut peste zidurile cetatii, au avut loc aici rascoale celebre, asedii si lupte crancene ce s-au tinut in general, intre bogatasi si restul populatiei din zona.

Autoritatile locale au montat in Turnul cu Ceas placute ce indica directia exacta si numarul de km fata de 4 mari cetati ale lumii, astazi reprezentand mari orase si anume: Zamasc (Polonia), Dinkelsbuhl (Germania), Citta di Castello (Italia) si Kiskunfelegyhaza (Ungaria). Alaturi de aceste 4 placute se afla alte 27, care indica deasemenea distanta si directia spre 27 dintre cele mai mari orase ale lumii. In Turnul cu Ceas se afla si Muzeul de istorie din Sighisoara, care adaposteste documente si elemente ce confirma existenta atat de lunga a acestui oras.

Deasemenea, orasul Sighisoara impresioneaza si prin aspectul cladirilor din Centrul vechi. Centrul medieval al orasului Sighisoara face parte din patrimoniul cultural UNESCO din anul 1999.

SIGHISOARA - POARTA SI TURNUL CU CEAS

SIGHISOARA – POARTA SI TURNUL CU CEAS

SIGHISOARA - TURNUL CU CEAS

SIGHISOARA – TURNUL CU CEAS

SIGHISOARA - VEDERE DIN TURNUL CU CEAS

SIGHISOARA – VEDERE DIN TURNUL CU CEAS

SIGHISOARA - SCARA SCOLARILOR

SIGHISOARA – SCARA SCOLARILOR

SIGHISOARA

SIGHISOARA

Print Friendly
This entry was posted in De prin lume adunate..., Romania and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sighisoara – comoara din centrul Romaniei

  1. Sunteti tare frumosi! Si noua ne-a placut SIghisoara si abia asteptam sa o revedem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *