«

»

Oct 21

La o Promenada in mall

Sambata seara am fost cum familia intr-o plimbare la noul mall deschis in Bucuresti: Promenada Mall, situat langa statia de metrou Aurel Vlaicu, la intersectia arterelor: Calea Floreasca, Sos. Pipera si Str. Barbu Vacarescu.

Poate va intrebati de ce scriu despre un mall? In primul rand va zic faptul ca nu este un articol de reclama. Pur si simplu, vizitand acel mall mi-a venit ideea de ascrie un articol. Pentru ca, pana la urma tot de industria turismului se leaga. Nu sunt mall-urile cele mai vizitate muzee de catre romani? Omu’ vine, priveste exponatele si pleaca mai departe. Putina lume cumpara… Dar asta este alta poveste. Sa revenim la Promenada Mall. Cred ca locatia pe care au ales-o este una fericita, aproape de statia de metrou Aurel Vlaicu, facilitand accesul rapid si fara batai de cap din multe zone ale Bucurestiului. Am citit ca au si o parcare pe 2 nivele, care va avea 1300 locuri, insa nu va pot spune nimic despre acest lucru, intrucat noi am ajuns cu metroul in locul respectiv. Faptul ca am ajuns dupa lasarea serii, cladirea era frumos luminata pe dianafara, aratand destul de interesant. Noi am intrat prin Calea Floresca, nu stiu daca pe acea latura este intrarea principala sau nu.

Inauntru nu arata asa de spectaculos si grandios cum ma asteptam, in sensul ca alte mall-uri bucurestene, precum AFI Palace sau Baneasa Shopping City, dau senzatia de spatii largi si o anume grandoare. Magazinele deschise aici sunt cam aceleasi ca in majoritatea mallurilor mari din Bucuresti. Lista magazinelor din Promenada Mall o puteti gasi aici. M-am bucurat sa vad ca si aici a continuat trendul de expansiune a Librariilor “Carturesti”, deschizand un magazin si in noul mall.

Dintre noutatile interesante aduse de Promenada Mall ar fi existenta la fiecare etaj a locurilor pentru depozitarea obiectelor personale, construirea  la etajul 3 a cladirii, in zona de restaurante si fast-food a unei terase, unde poti petrece momente placute in aer liber, atunci cand vizitezi acest complex. Partea mai putin pacuta este ca proiectantii nu s-au gandit sa construiasca rampe speciale de acces spre aceasta terasa, pentru persoanele aflate in carucoare cu rotile, ori familiile cu bebelusi in carucior.

Tot in zona de restarante si fast food, am vazut pentru prima data la noi in tara un loc unde parintii pot manca la o masa mare circulara, in timp ce copii se joaca in zona din interiorul cerului. Parca mananca si parintii mai linistiti, nu credeti?

Am senzatia ca aceasta cladire a fost construita cu o oarecare frica de atacuri teroriste, altfel nu imi pot explica absenta desavarsita a cosurilor de gunoi de pe aleile mall-ului.

Sub titlul “Mc Donald’s da mancare gratis in Promenada Mall”, am citit dupa deschidere ca timp de o saptamana celebrul lant de fast food are o promotie in locatia respectiva, de a oferi un sandvis gratis, la unul cumparat. Pana la urma, acest lucru s-a dovedit adevarat doar pentru Big Mac, ca altfel , cred ca ar fi fost “manifestatie” in fata respectivei mancatorii americane.

PROMENADA MALL 1

PROMENADA MALL

PROMENADA MALL 2

PROMENADA MALL

PROMENADA MALL 5

PROMENADA MALL

PROMENADA MALL 3

PROMENADA MALL

PROMENADA MALL 4

PROMENADA MALL

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Monica - Povestidecalatorie

    Nici eu nu am ramas socata de acest Mall, chiar am creionat ceva si eu, tocmai pentru ca mall-urile sunt vizitate de aproape toti turistii in orice destinatie…
    Una peste alta, este binevenit!

    1. Lucian Hirsu

      Monica, sunt vizitate mai mult decat muzeele… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.