Amsterdam – intre monumente si distractii (I)

O excursie la Amsterdam poate reprezenta, in opinia mea, reteta perfecta pentru o bine-meritata relaxare si delectare, intr-un city break sau o excursie ceva mai lunga.

Orasul este interesant, iti ofera multe locuri frumoase de savurat, insa nu te sufoca printr-o abundenta coplesitoare de monumente si locuri istorice. Este un amalgam de vechi si nou, de colonial si modern.

Ca sa ajungi la Amsterdam, poti iti poti lua un bilet de avion  la una din liniile areriene care opereaza zboruri din Romania si in 3 ore ai ajuns la destinatie. In momentul de fata doar Tarom si KLM au zboruri direste intre Bucuresti si Amsterdam, iar pretul biletului poate atinge o limita inferioara a pretului de 100-130 Euro/persoana dus-intors. Acest lucru depinde de perioada calatoriei si cu cat timp inainte achizitionezi biletul.

Odata aterizat la Amsterdam, poti lua un tren din aeroport inspre oras. Costa 4-5 euro/sens de mers iar calatoria dureaza aproximativ 20 minute. Poti ajunge in oras de asemenea cu autobuzul sau taxiul, insa trenul este cel mai folosit mod de catre turisti si de asemenea cel mai rapid.

De indata ce vei incepe sa explorezi cel mai mare oras al Olandei, vei intelege de ce este vizitat de milioane de turisti anual.

Felurite monumente, canale ori simple cladiri de locuinte in purul stil olandez, iti atrag privirea si te incanta la tot pasul.

Cand am vizitat ultima data orasul numit si Venetia nordului, ne-am cazat la Rho Hotel situat chiar in Piata Dam, unde am gasit o promotie care ne-a convins sa stam chiar in buricul centrului. Si nu am regretat nicio secunda.

Poate cea mai cunoscuta atractie a Amsterdamului o reprezinta Cartierul Felinarelor Rosii. Este cunoscut si sub numele de “Walletjes” si  este format dintr-o retea de strazi pe care se afla un numar mare de camarute transformate in bordel. Aceste camere sunt decorate in general cu lumini rosii, de unde vine si numele zonei). Acest cartier este plin de localuri in care au loc spectacole pentru adulti, magazine de accesorii sexuale si un muzeu al sexului. Tot aici se perinda si o multime de indivizi care vand droguri usoare, precum canabisul si te intreaba discret daca nu doresti si tu sa incerci. Exista in Cartierul Rosu si un muzeu al Canabisului.

Un alt simbol al Amsterdamului il reprezinta canalele. Mai multe amanunte despre acestea, puteti citi aici.

Pentru cei interesati, exista in Amsterdam o sucursala a celebrului muzeu al figurilor de ceara Madame Tussauds. Muzeul se afla in Piata Dam si este o buna ocazie de a petrece timpul printre exponatele de ceara ce infatisaza diverse persoanalitati publice. Exista in muzeu o zona in care puteti vedea cum arata Amsterdamul in trecut. Poate fi vizitat de Luni pana Duminica intre 10:00 – 18:30. Biletul de intrare costa 22 euro, dar poate fi achizitionat si online pentru 20 euro.

Cel mai mare oras al Olandei, numit si Venetia Nordului este plin de atractii turistice si locuri frumoase de vizitat, dar despre restul va voi povesti in episodul viitor.

Pozele din acest articol au fost facute cu un aparat Canon PowerShot A3500 IS

PIATA DAM

PIATA DAM

SHOPPING MALL

SHOPPING MALL

PE CANALE

PE CANALE

PALATUL REGAL

PALATUL REGAL

MUZEUL CANABISULUI

MUZEUL CANABISULUI

COFFEE SHOP

COFFEE SHOP

CARTIERUL FELINARELOR ROSII

CARTIERUL FELINARELOR ROSII

MUZEUL FIGURILOR DE CEARA

MUZEUL FIGURILOR DE CEARA

 

Print Friendly
This entry was posted in De prin lume adunate..., Olanda and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 8 = 48

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>